Klimmen

Klimmen

Daar op een zaterdag middenin de maand Mei komt Bop de Bouwer op het fantastische idee om met de A- groep een dag te gaan klimmen op de fiets. Alles ter voorbereiding voor als de krukken met een groep van 9 naar Oostenrijk gaan, om daar op de ATB eens echt te gaan klimmen. Allerlei ideeën kwamen langs zijlen, zoals Berg en Dal bij Nijmegen en blijkbaar ligt er ook nog een Berg en Dal in Zuid Limburg, meende nieuw bakken lid de Pitbull. Echter hij bleek zich vergist te hebben in Berg en Terblijt. Tja toch ok Berg… Maar uiteindelijk viel de keuze voor de tocht om naar de hoek Sonsbeck te rijden, met als toetje de Oermterberg. Om 08.00 uur werd er vertrokken en ditmaal kwamen de krukken niet terug om 09.00 uur om de iets langer slapende krukken op te halen. Over prachtige Deutsche Landwegen werd koers gezet richting de heuvel zone bij Sonsbeck. Allerlei heuvels die bekend zijn uit de Toertocht de Totenhogel. En die Totempaal bleven de krukken in het zicht houden gedurende de eerste heuvelzone. Een pauze in Sonsbeck moest de Dorstige en Hongerige maagjes van de krukken nog snel even bij vullen.

En op zijn duits is dat altijd opperbest. Echter 1 kruk moest zonodig weer een 1 Euro winst maken, om de dienstdoende serveerster voor t lapje te houden….
De terugweg ging inmiddels zoals we gewend zijn in een razend tempo , eerst nog een keer over de Schweinberg en tot slot de Oermterberg. Op de top een adembenemend uitzicht op de windmolens. En Nederland was inmiddels al in het zicht, dus iedereen wist welke richting gefietst moest worden. Alleen Bop die had geen flauw idee welke kant op, die raakt de weg nog kwijt in een Supermakt, maar Carla weet dat hij dan in de Ballenbak terug te vinden is.

De B- Krukken gingen ook in Noordelijke richting, met pauze plaats in Sint Anthonis. Maar vooraleer ze daar kwamen, moesten ze nog eerst een natte kat ( Poesje zei Butcher) omzeilen. Die hinderde en de krukken en nog een Dames peloton. Zou dit een overeenkomst hebben? Een Dames peloton en een natte….

Reacties zijn gesloten.