Het is wat magertjes geweest

Het is wat magertjes geweest

Het is wat magertjes geweest de laatste weken met onze verslagen van TWC de Barkruk.

Reden zal voor iedereen wel bekend zijn, Corona.

Toch werd er wel gefietst, zij t in kleinere groepjes of zelfs solo. Dan valt er minder te beleven onderweg dus ook minder te vertellen.

Toch werd mij min of meer dan toch bevolen, om maar weer eens de spreekwoordelijke pen op te pakken.

Valt niet mee, die maandelijkse inactiviteit, maar ja, wat mot dat mot…

Sinds vorige week, ( eindelijk) fietsen we dan toch weer gezamenlijk. Met de nodige aanpassingen lukt het tot nu toe ook nog allemaal.

De pauzeplaatsen moeten wel van te voren gereserveerd worden, want er mogen niet teveel mensen op 1 terras zitten. In Roggel kwamen we enkele weken dus van een koude kermis terug.. ( laat staan, over kermissen die mondjesmaat doorgang vinden.)

Afgelopen zondag stond onze Ger ons al op de wachten met het opbouwen van zijn “Corona” terras. Wat wij nog niet wisten, Ger ging ons verrassen met een echt Kwaremont Petje en een Ass-Saver. Een wat? Tja letterlijk vertaald een ….redder. Een foto zegt vaak meer   dan woorden: Een petje kent iedereen wel, maar Ass-Saver, dat “dingetje”  dat afgebeeld is onder het petje, dat “steekt men onder een fietsenzadel en probeert het opspattende water tegen te houden van het achterwiel mocht het wegdek nat zijn. En dan blijft dat achterwerk van de fietser droog. Kortom, een kontredder. 😊 Maar dan wel eentje van het overbekende biermerk : Kwaremont. 1 van de populaire biertjes waarvan na afloop volop genoten wordt na de fietstocht. Die fietstocht van afgelopen zondag was er wel eentje waar menigeen z`n handjes aan vol had. Het leek wel Herfst. Windkracht 5 in Juli. Voor sommige een lijdensweg, voor sommige een waar plezier. Voor onze Butcher uit Meterik werd zelfs bijna hulp geroepen, nadat de groep ergens op een terras was neergestreken. Het werd hem letterlijk zwart voor zijn ogen. Met hangen en wurgen is de Butcher weer in Meterik gekomen waar hij snel aan het bier ging. Soort infuus, zullen we maar zeggen. Dan hebben de krukken sinds kort, nog een Butcher in het midden, maar dan nog eentje uit Sevenum. Slagersvriend van de iets oudere Butcher uit Meterik zullen we maar zeggen. Die Butcher, had zo zijn eigen soort Ass-Saver op zijn fietsenzadel gebonden. Een dik vlak schuimrubber, dat zijn kont moest redden ( dor hedde ut wer; Ass-Saver)  van zadelpijn. Of het gewerkt heeft, is niet bekend, maar zacht leek het wel…

Ook de vakantietijd breekt weer aan en enkele krukken zijn al  op vakantie, of gaan spoedig op vakantie. Voor al diegene, wensen wij van de krukken, jullie allemaal een fijne en vooral gezonde vakantie toe.

De krukken hopen de komende weken ook nog antwoordt te krijgen op de vraag, of ons jaarlijkse krukken weekend doorgang kan vinden.  Dit jaar is het 25e krukken weekend. Een echte mijlpaal, voor zo`n  mooie en plezierige fietsclub. De bedoeling is om naar het land van het bekende biermerk : Grolsch te gaan, in Enschede. Hopelijk gaat corona hier geen roet in het bier gooien.

We houden jullie op de hoogte en blijf gezond.

Reacties zijn gesloten.