Daags na….

Daags na….

Daags na de verjaardag van de altijd jeugdige Nai – Kee, maar ook daags na het feest van de iets minder jeugdige Hanscellara, maar op de fiets nog altijd een jonge god, zoals op zijn T-shirt af te lezen viel, dat hij droeg.

Maar eerst terug naar de vroege frisse ochtend, om 08.00 uur slechts 4 krukken dik ingepakt aan het vertrek, beetje verwarrend allemaal, want El-Coyote zou toch ook komen werd verondersteld?. In dit geval niet dus. Na het vertrek om 09.00 uur, vertrokken de A-krukken in de richting van onze Oosterburen. Echter, compleet kon niet gezegd worden: Del Pierro had te kampen gehad met een vluchtige sanitaire stop, vlak voor het vertrek, zo ook de Stoemper. Het tweetal, sloot in tussenfases aan in de groep, na een zeer bruikbare tip, van de B-krukken in welke richting de groep was gereden. Op Duits grondgebied aangekomen begon het gekronkel, van verharde boerenweggetjes, naar enkelvoudige grindpaden, naar brede onverharde landweggetjes, om uiteindelijk toch weer op bekend grondgebied in Wellerlooi te belanden. daar werd unaniem besloten om toch die welverdiende koffie te nuttigen. en natuurlijk bij een Bio – boer. goedkoper en gezonder kan haast niet. Echter het betalen, duurde langer dan de pauze zelf, zoveel verschillende mensen met dezelfde tenues en ook nog met die dure fietsen, maak t nou is niet zo ingewikkeld, waren de boer zijn woorden. En natuurlijk eind goed, al goed. De terugweg naar de uiteindelijk derde helft in Meterik ging in volle vaart, met een herrezen Pi Air Rebellin op kop. weken had hij last gehad van een vroege Herfstdip, maar op deze dag na een wissel van zijn voorste tandwiel, waren zijn extreme krachten weer helemaal terug. Zo extreem zelfs, dat Jerommeke die naast m reed, wel erg zenuwachtig op zijn hartslag meter begon te gluren. dit kan toch nie waar zijn, wel dus. Ettelijke kilometers verder moest er alsnog een stop worden ingelast. El-Coyote kampte met een lekke band, maar die fikst hij meestal alleen! in No-Time. De laatste kilometers werd een ware Thriller, De Beul en Testostosteronni hielden het tempo zo schrikbarend hoog, dat ontsnappen zinloos zou zin. Echter daar dachten Jerommeke, de Oersterke Pi Air Rebellin en de Piraat heel anders over. Zij overwonnen de groep en Jerommeke ging er ditmaal met de grote prijs vandoor.

Uiteindelijk kwamen de A en B krukken bij elkaar bij huize Hanscellara, voor Vlaai, Koffie, Bier, broodjes Knak, broodjes Kaas, en borrelnootjes, pinda`s! Niks kwamen de krukken tekort, bij de gulle Hanscellara en zijn goedlachse echtgenote, die samen een feest gaven, dat ze de leeftijd van 100 jaar hadden bereikt (  samen dan wel) .

Jerommeke werd door zijn overwinning nog even in het zonnetje gezet ( manneke met blonde pruik). Obelisk had niet in de gaten dat hij zijn fiets tegen de pisbak aan gezet. de grappen, vlogen natuurlijk weer in het rond, zeker toen hijzelf met de opmerking kwam, “word mijn fiets weer afgezeikt” . Uiteindelijk werd er ook nog eens de draak gestoken, met de lamp boven de pisbak : een heuse pispot op z`n kop, (diende in de avonduren voor de verlichting) van de zeikende man) , werd en passant even getest door Obelisk, of deze misschien beter zou passen, dan zijn eigen zwarte hoofdeksel….

Dat de krukken wel raad wisten met het bier, is wel te zien aan de lege kratten. Hanscellara en Ingrid, namens de krukken bedankt voor de goede zorgen.

Komend weekend is het dan zover, de tocht der Tochten staat weer op de rol: Afgesproken : aanwezig om 08.00 uur bij bob de bouwer, voor het inmiddels befaamde kopje koffie. Vertrek om 08.30 uur !  Zorg dat je materiaal in orde is, dan kunnen we weer aan een veilige reis beginnen. A en B krukken  fietsen samen tot net na de pauzeplaats.  ( daar scheiden eventjes hun wegen) Eindbestemming is …. Later meer.??

Reacties zijn gesloten.