De Carnaval achter de rug.

De Carnaval achter de rug.

2 weken van fanatisch weer achter de rug in februari en ja dan breekt Maart (Maart roert zijn staart
)   aan waar dan traditie getrouw de “aftrap” van het krukken wegseizoen begint. Het eerste weekend was dus Carnaval en ja er was er toch eentje die dacht het seizoen toch af te trappen. Zielsalleen moest hij op Carnavalszondag zijn kilometers maken in de miezer regen.

En of dit weer slechter kon. Deze zondag voorspelde buienradar niet veel goeds, of toch? Rond het eerste vertrek van 08.30 uur slechts 2 Die Hards, El-Coyote(vorige alleen) en De Piraat. Ze vertrokken nog zonder regenjasje, want volgens buienradar zou de regen voorbij zijn. Nou, Meterik nog niet uit werd de regenjas al om de ranke  ( lees afgetrainde/slanke) winterschouders getrokken. Deze regenjas werd ook niet meer uitgetrokken. Harde regen, zachte regen, droog etc. Het zou toch niet slechter worden?

Om 09.30 uur werden de overige krukken bij Ger opgepikt en ook deze 7 krukken hadden inmiddels de regenjassen al aan. Toch een niet verwacht mooi aantal en Ray Maaijers attendeerde de rest er nog aan, dat zijn schouders nog niet slank waren ( lees ongetraind). Mo Riis had nog zware benen van zijn trainingsblok in Spanje en de vie-arts had maar zijn beste ros van stal gehaald. Met die andere durf ik mij niet meer te vertonen, waren zijn woorden toen er naar gevraagd werd. Op de foto is te zien, dat ook bij de vervolg kilometers de regenjasjes niet meer uitgetrokken werden. De omstandigheden werden zelfs nog slechter. Er werd al hardop geroepen: welk tijdstip gaat Ger open? dan konden de krukken vroegtijdig naar de Werme Cjokomel mit slagroom. Bij het kruis op de Kemp( laatste rechte lijn) , werd natuurlijk de niet te vergeten stuuractie van de Vie-arts nog efkes ingezet. Hij wou naar huis om zich eerst te douchen en sloeg pardoes links af ( hij woont rechtsaf..) voor de gemiddelde kruk niet te begrijpen deze manoeuvre, het is dat The Rookie een uitmuntend stuurvermogen heeft, anders… tja.

Bij Ger kon de 3e helft dan druppend op de krukken ingezet worden, waarna er nog enkele andere krukken de gezelligheid nog wat op kwamen voeren. Hilariteit alom en ouderwets gezellig weer….. Het seizoen is weer begonnen, weer of geen weer.

Krukken denk aan de jaarvergadering volgende week zaterdag!

Tot dan.

Reacties zijn gesloten.